Stipendieansökan

Välkommen att söka
Marianne Hillerudh-stipendiet


Nu kan du som spelar ett instrument eller har solosång som ditt huvudinstrument ansöka om Marianne Hillerudh-stipendiet. Senast 1 november 2020 vill vi att du skickar in din ansökan.
De senaste åren har två stipendier om 10 000:- vardera tilldelats en elev i musikgymnasiet och en elev i grundskolans årskurs nio. Summan på stipendiet kan dock variera beroende på antalet sökande och är således inte fastlagd. Om du tilldelas stipendium ingår att medverka på den årliga konsert som hålls till förmån för fonden och till minne av Marianne Hillerudh.


Om stipendiet
Stipendiet delas ut av Stiftelsen Marianne Hillerudhs minnesfond till elever som visar prov på begåvning och personligt musikaliskt uttryck med vilja och ambition att vidareutveckla den. Fonden instiftades 1987 till minne av Marianne Hillerudh, som var musiklärare i Adolf Fredrik och musikgymnasiet 1957-1987, och har sedan dess delat ut stipendium som uppmuntran och stöd till ett stort antal elever, varav många numera är musiker och sångare på hög professionell nivå.


Målgrupp
• Elever som går tredje året på Stockholms musikgymnasium/Kungsholmens gymnasium
• Elever i årskurs 9 vid Adolf Fredriks musikklasser, Norrmalm och Farsta


Ansökan
En skriftlig motivering om varför du söker stipendiet, (max 1 A4-sida), skickas per e-post i pdf-format senast den 1 november 2020.
Din ansökan ska inte innehålla någon video eller ljudfil, men ange följande:
• Namn, klass, skola.
• Instrument eller vilket röstläge du har.
• Hur länge du har spelat/sjungit.
• Vad du kommer att framföra om du kallas till audition. Vi vill att du framför ett musikstycke hämtat ur den klassiska repertoaren, som är minst ca 4-5 min och max ca 10 min, dvs en romans, utdrag ur opera-litteraturen, hel eller del av sonat, konsertstycke eller liknande. (Om du har fler stycken att välja på och för tillfället inte kan avgöra vilket du vill framföra, var vänlig ange vilka du väljer emellan.)


Ange även gärna följande meriter:
• Bifoga rekommendationsbrev
• Eventuella tidigare stipendier eller utmärkelser.
• Övriga stycken ur din repertoar.
• Tidigare konserter/föreställningar där du haft en framträdande roll.


Audition
Besked om kallning till audition lämnas till samtliga sökande under nov/dec. Om det är många sökande kommer endast ett begränsat antal att kallas till audition som hålls i början av 2021. Vi kommer att be de kallade att ha egen ackompanjatör. Vid audition vill vi att du framför det stycke du meddelade i ansökan och som är det stycke du vill framföra på konsert om du tilldelas stipendium.


Utdelning av stipendiet
På grund av pandemin är det i dagsläget ovisst om den årliga minneskonserten kan genomföras. Vi följer utvecklingen och håller tummarna att konserten, som genomförs i samarbete med Stockholms musikgymnasium och Adolf Fredriks musikklasser och är tänkt att hållas i mars 2021, kan äga rum. Vi kan således inte garantera ett konsertframträdande för stipendiaterna, men stipendiet kommer oavsett att erhållas.


Tveka inte att höra av dig om du har några frågor!


Välkommen med din ansökan senast 1 november 2020.


Kontakt och info
E-post: [javascript protected email address]
Hemsida: www.stiftelsenmariannehillerudhsminnesfond.se
Facebook: Stiftelsen Marianne Hillerudhs minnesfond Välkommen

Välkommen till www.stiftelsenmariannehillerudhsminnesfond.se.

Nyhetsbrev

Länka

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)